Задушен фазан

22/10/2011
от петяНовак
"Ароматен задушен фазан - изтънчено ястие за ценителите на добрата кухня!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 625
  • Преглеждания за месеца395
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистеният фазан, изкормен и добре измит, се разрязва на две по дължината на гръбнака. Вътрешността се натрива със ситно счукан черен пипер, мас и сол.

Поставя се в тавичка заедно с морковите, корените от магданоз, черен пипер на зърна и мазнина. Залива се с виното и се задушава. Ако е необходимо, допълнително се долива малко вода.

Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана. Фазанът се сервира в порцеланова чиния, залят с останалата сметана.

Поднася се топъл с отделно приготвени гарнитури - пържени картофи, задушен грах и др.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гинка
Гинка
25.02.2012 00:52
Сосът се приготвя от чушките, дивисъла и керевиза (магданоза). Сметаната точно покрива 3/4 от зурлата на млад глиган. Ако е по-голяма, не стига.
0
2
Люси
Люси
28.10.2011 17:06
Имам два въпроса по рецептата.
"Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана." - за кой сос става въпрос ? И какво да правя с кервиза и чушките ? Пък и тези 20 гр. сметана до никъде май няма да стигнат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв