Телешко месо с червено вино

20/08/2013
Галя Васева
отГаля ВасеваНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 808
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 4 - 5 глави
  • червено вино - 1 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на кубчета и го запържваме в сгорещеното олио от всички страни до зачервяване.

Добавяме и едро нарязания лук, овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и наливаме червеното вино.

Захлупваме ястието и го задушаваме около 40 минути на тих огън.

Поднасяме с гарнитура варен ориз или задушени картофи.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цвети Атанасова
Цвети Атанасова
12.11.2013 01:13
Страхотна рецепта! Бързо, лесно и невероятно вкусно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв