вторник, 29 юли

Заешка чорба

Публикувана от:
Видяно: 8 520 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Чорби
Рецепта за Заешка чорба
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • масло - 1 с. л.
  • яйца - 1 бр.
  • фиде
  • магданоз
  • сол

Приготвяне на Заешка чорба

Чорбата може да се приготви от див или питомен заек. Изкисвате месото 6 - 12 часа в равни части вода и оцет, а след това го сварявате в подсолена вода.

Обезкостявате, прибавяте ситно нарязания зарзават, заливате с бульона и доварявате. Малко преди да свалите чорбата от огъня, добавете фидето и маслото.

Застройте с яйце.

4.5 от 4 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и уникална рецепта за Заешка чорба. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите категории за Заешка чорба. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Заешка чорба в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.