Френска мусака

13/05/2009
Деси
отДесиНовак
"Представяме ви френския вариант на любимата ни мусака - много вкусна, оригинална и богата рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 025
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се обелват. Нарязват се на парченца и се сваряват добре. Пасират се и се добавя солта, млякото и маслото. Трябва сместа да е като картофено пюре.

Отделно в един тиган с малко бульон и масло се разтваря каймата, докато се задуши и се образуват малки парченца.

Задушават се и броколите, граха и морковите .

В една иенска тенджера или тава се редят ред пюре, ред кайма и ред зеленчуци. така последния ред трябва отново да е от пюре. Поръсва се накрая обилно с кашкавал и се покрива с фолио. Задушава се на слаб огън около 1 час и 30 мин. Малко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече.
подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Криси Черникова
Направих я без месо и стана вълшебна.
0
0
Крем
Крем
23.11.2013 23:09
Няма такава мусака във Франция. Те даже не са и чували за мусака с картофи. Иначе ми се струва вкусна и ще я изпробвам.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв