Френска мусака

13/05/2009
от ДесиНовак
"Представяме ви френския вариант на любимата ни мусака - много вкусна, оригинална и богата рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 632
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 400 гр.
  • прясно мляко - 2 ч. ч.
  • масло - 50 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • кайма - 200 гр.
  • броколи - 200 гр.
  • грах - 100 гр.
  • моркови - 2 - 3 бр. нарязани на ситно
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • кашкавал - 300 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се обелват. Нарязват се на парченца и се сваряват добре. Пасират се и се добавя солта, млякото и маслото. Трябва сместа да е като картофено пюре.

Отделно в един тиган с малко бульон и масло се разтваря каймата, докато се задуши и се образуват малки парченца.

Задушават се и броколите, граха и морковите .

В една иенска тенджера или тава се редят ред пюре, ред кайма и ред зеленчуци. така последния ред трябва отново да е от пюре. Поръсва се накрая обилно с кашкавал и се покрива с фолио. Задушава се на слаб огън около 1 час и 30 мин. Малко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече.
подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Криси Черникова
Направих я без месо и стана вълшебна.
0
0
Крем
Крем
23.11.2013 23:09
Няма такава мусака във Франция. Те даже не са и чували за мусака с картофи. Иначе ми се струва вкусна и ще я изпробвам.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв