Фарширован заек

20/07/2011
Вени
отВениНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 836
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо – 1400 гр.
  • еленско месо - кайма 250 гр. може и от друг някакъв дивеч
  • сланина – 200 гр.
  • моркови – 100 гр.
  • керевиз – 100 гр.
  • яйца – 2 бр
  • черен пипер
  • хляб – 1/4 филия
  • сметана – 30 гр.
  • гъби – 100 гр.
  • оцет – 40 мл.
  • сол
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус.

Каймата се омесва добре. Смъква се кожата на заека. Мекото месо от задните части се изрязва и кожата се напълва така, като че ли там има месо, а месото се поставя върху плънката и се посипва отгоре с трохи от хляб.

В тавичка се поставя нарязана на лентички сланина, а върху нея - заекът, който също се покрива със сланина. Пече се на фурна, като от време на време се полива с оцет. Когато месото омекне, заекът се изважда в чиния и се залива със сос от разреден счукан чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар