Страстта на ловеца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Страстта на ловеца1 / 2
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Ставаме ловци само и само да се доберем до рецептата за тези сочни кюфтенца от сърнешко месо"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - 1 кг.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - сухо 1/2 ч.ч.
  • сланина - безсолна 100 гр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснатото месо от сърната измиваме със студена вода и нарязваме на парчета. Смиламе през месомелачка заедно със сланината. Прибавяме чубрицата, солта и омесваме месото след което го оставяме да отлежи в хладилника за едно денонощие.

Добавяме виното и отново оставяме да отлежи в хладилника най малко 4 ч. След второто престояване се добавя счукан чесън, нарязания на ситно лук и каймата и омесваме отново.

Оформяме кюфтета които изпичаме много добре на скарата. Добре приготвеното кюфте се познава по това, че като го натиснеш не в средата, а в края бяга в чинията както маслина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: