Бели курабиедес

21/08/2013
Цветанка
отЦветанкаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 680
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото до побеляване с помощта на миксер. Постепенно добавяме захарта, жълтъците, коняка и индийското орехче. При непрекъсанто бъркане добавяме и пресятото брашно. Замесваме меко тесто, което месим съвсем за кратко време.

Запичаме бадемите на сух тиган за около 10 минути, след което ги натрошаваме и добавяме към готовото тесто. Отделяме топчета, от които оформяме курабийки и нареждаме върху хартия за печене.

Печем курабиедес в загрята на 170 градуса в продължение на 25-30 минути. Още топлите сладки овалваме в половината от пудрата захар, която сме пресели заедно с двете ванилии.

Връщаме сладкишите обратно в горещата фурна, само за 1 минута, за да се запечатат (не включваме отново фурната), след това поръсваме с останалата пудра захар и поднасяме.

подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ksenia
Ksenia
30.11.2013 14:13
аз ги правя всяка година но,не слагам орех4е а карамфил,захарта с която бия маслото е пудра,когато се омеси тестото се слага за 1 4ас в хладилника и не е необходимо да се слага хартия при пе4енето,няма как да залепне.А,като ги извадим от фурната ги поръсваме с пудра захар още докато са топли,не ги връщаме за да се(запечатат)
0
0
:)
:)
14.11.2013 21:17
мммм....
0
0
боби
боби
18.09.2013 15:03
много хубави сладки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв