Нахут на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Нахут на фурна1 / 2
21/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
395 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 3 бр.
  • копър - 1 връзка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за 1 нощ в подсолена вода. Изплакнете го, залейте го със студена вода. Кипнете и варете 10 минути на умерен огън.

Прехвърлете леко омекналия нахут в глинен гювеч с капак. Добавете настърганата глава лук, пресованите скилидки чесън, брашното, което сте размили в малко вода и подправките. Добавя се вода, колкото да покрие продуктите и се захлупва.

Ястието се пече около 6 часа на слаба фурна (около 100 градуса).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: