Задушен дроб с домати

25/08/2013
Боряна Паси
отБоряна ПасиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 442
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дроба и отстраняваме ципата, която го покрива. Потапяме го за няколко секунди във вряща подсолена вода, изваждаме го и го нарязваме на парчета.

Загряваме мазнината и запържваме ситно нарязаните лук, и моркови. Когато лукът омекне добавяме галетата и парчетата дроб, както и 1-2 главички карамфил. При нужда добавяме и малко гореща вода и задушаваме на тиг огън.

След около 15 минути добавяме пресования чесън и доматите, които сме попарили, обелили и нарязали на кубчета. Слагаме градински чай и черен пипер на вкус. Доливаме вода, така ме дробът да бъде покрит и задушаваме на тих огън до готовност.

Поднасяме ястието с филии препечен хляб и резени лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар