Крем Брюле с ябълки и стафиди

22/08/2013
от Маргит ЕрменковаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 959
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и семките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в дълбока тенджера, добавете 2 с.л. лимонов сок и 4 с.л. вода. Хубаво разбъркайте и кипнете на умерен огън. Намалете силата на огъня и покрийте съда. Задушавайте продуктите около 15-20 минути на тих огън - до омекването на плодовете, след което добавете стафидите и свалете от огъня.

Отделете 150 мл от сметаната. Останалите 450 мл кипнете заедно с пръчицата канела. Щом сметана заври махнете от котлона и оставете около 10 минути под похлупак, след което отстранете канелата.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане добавете и останалите 150 мл сметана. Добавете яйчената смес към топлата овкусена сметана и върнете на котлона. Варете крема около 15 минути на тих огън, до сгъстяване.

Разпределете смасте от задушените ябълки и стафиди на дъното на 6 малки купички. Отгоре сипете сметановия крем и охладете във фризер.

Сипете по малко кафява върху всяко порция и запечете само за 2-3 минути под силно нагорещет грил, така че захарта да се разтопи и да започне на да пуска мехури. Поднесете след повторно охлаждане.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар