Италианска шкембе чорба

24/08/2013
Асен Костадинов
отАсен КостадиновНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 430
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забучваме карамфилчетата върху главата лук. Поставяме я заедно с допре почистеното шкембе в дълбок съд. Добавяме 1 ч.л. сол, студена вода и варим поне 2 часа на умерен огън.

Свареното шкембе се изважда и оставя да изстине. Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме. Когато пусне мазнината си, добавяме и шунката, също нарязана на кубчета и запържваме за няколко минути.

Прибавяме шкембето, нарязано на ивици, другата глава лук, нарязана на ситно, пресования чесън и няколко листа градински чай и магданоз.

Запържваме сместа да няколко минути. Добавяме доматеното пюре, разредено с малко вода. Заливаме я с бульона от варенето и варим още около 1 час.

Поднасяме супата гореща, поръсена с черен пипер и ситно настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ИВАН КИРИЛОВ
ИВАН КИРИЛОВ
20.11.2013 13:53
МНОГО ДОБРИ РЕЦЕПТИ
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв