Бананови палачинки с ром

24/08/2013
Мариана
отМарианаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 180
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипката сол, пудрата захар и направете в средата му кладенче. Сипете в кладенчета около 100 мл прясно мляко и объркайте много добре, така че да не останат никакви бучки.

При непрекъснато разбиване добавете и останалите 200 мл мляко, а след това едно по едно и яйцата. Объркайте добре и добавете фино настърганата кора на 1/2 портокал. Оставете сместа за около 20 минути, за да си "почине", а вие нарежете бананите на възможно най фини филии.

Загрейте тиган с незалепващо покритие. Изсипете 1 черпак от сместа и веднага поставете върху нея 6-7 резена банан. Пържете до готовост, след което обърнете от другата страна и пържете още около 30 секунди.

Смесете рома с кафявавата захар и съвсем леко загрейте (без да кипвате). Разбъркайте докато захарта се стопи и свалете.

Поднесете палачинките топли, полети с малко от готовия сос, портокалови кори и гарнирани с бита сметана.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар