Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Желирана яребица

Желирана яребица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Желирана яребица1 / 2
30/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Има си майсторлък при приготвянето на дивечово месо и ние с удоволствие ще ви го разкрием"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - яребица 170 г
  • масло - 20 г
  • червено вино - 25 мл
  • хляб
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • масло
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете и измийте яребицата. Поръсете я със сол и черен пипер и я сложете я да се пече, а по време на печенето я мажете редовно със смес от вино и масло.

Готовата яребица може да поднесете топла или студена.

В първия случай може да я поднесете върху канапе от препечен хляб, който предварително сте намазали с масло и поръсили от всички страни със скълцан магданоз и стрит сварен жълтък.

Ако ще сервирате желираната яребица студена, поднесете по същия начин, само че този път хлябът не се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: