Леща с бекон

27/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 672
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 230 г зелена или кафява
  • зехтин - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • бекон - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • кервиз - 1 стрък
  • домати - 400 г консервирани
  • риган - 1 с.л. сушен
  • черен пире
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете лещата за 3-4 минути и отцедете първата вода. Загрейте в дълбок тиган 2 с.л. зехтин и запържете съвсем ситно нарязания лук, по-едро нарязания бекон и едната скилидка чесън.

Пържете 5-6 минути и после добавете остатъка от зехтина, чесъна, ситно настърганите моркови, подправките (без солта), доматите и лещата. Долейте 1 л вода и варете ястието около 40 минути на тих огън под похлупак.

Поднесете лещата поръсена с овкусени със сол, черен пипер и сух джоджен домашно приготвени крутони.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар