Леща с бекон

27/08/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 732
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете лещата за 3-4 минути и отцедете първата вода. Загрейте в дълбок тиган 2 с.л. зехтин и запържете съвсем ситно нарязания лук, по-едро нарязания бекон и едната скилидка чесън.

Пържете 5-6 минути и после добавете остатъка от зехтина, чесъна, ситно настърганите моркови, подправките (без солта), доматите и лещата. Долейте 1 л вода и варете ястието около 40 минути на тих огън под похлупак.

Поднесете лещата поръсена с овкусени със сол, черен пипер и сух джоджен домашно приготвени крутони.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар