Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби с чесън и бекон

Гъби с чесън и бекон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Гъби с чесън и бекон1 / 2
01/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 450 г пресни по избор (може и смес)
  • масло - 40 г
  • бекон - 2 резена
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 25 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите. Измийте ги и ги оставете да се отцедят, даже леко ги подсушете със салфетка. Зарейте маслото и запържете пресните гъби цели или нарязани на едри парчета. Пържете до покафеняване.

Нарежете на много ситно бекона. Смесете го с галетата и пресования чесън и разбъркайте. С получената смес поръсете гъбите и пържете още около 1 минути на умерен огън. От време на време е добре да разбърквате ястието.

Свалете готовите гъби от котлона. Напръскайте с 1 с.л. лимонов сок, гарнирайте с резени лимон и поднесете още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Здравко
Здравко
Това ми е любимото предястия и сваля поне 7 килограма на седмица.
14.09.2013 09:14
1