Месен хляб

28/08/2013
от Светлина ВълчеваНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 627
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г говежда
  • кайма - 500 г смес
  • бекон - 6 тънки резена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 3 бр. стебла
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • галета - 50 г или хлебни трохи
  • кетчуп - 4 с.л.
  • босилек - 2 с.л. сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло.

В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите запържени зеленчуци, кетчупа, всички останали продукти и подправки, без резените бекон.

От сместа омесваме овален или продълговат хляб, който прехвърляме в предварително намазнена форма за печене. Отгоре покриваме с резените бекон и изпичаме за около 70-80 минути в загрята на 180 градуса фурна. От време на време поливаме със соса от печенето.

Поднасяме със сезонна салата по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите