Месен хляб

28/08/2013
Светлина Вълчева
отСветлина ВълчеваНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 742
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло.

В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите запържени зеленчуци, кетчупа, всички останали продукти и подправки, без резените бекон.

От сместа омесваме овален или продълговат хляб, който прехвърляме в предварително намазнена форма за печене. Отгоре покриваме с резените бекон и изпичаме за около 70-80 минути в загрята на 180 градуса фурна. От време на време поливаме със соса от печенето.

Поднасяме със сезонна салата по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар