Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова палачинкова торта

Шоколадова палачинкова торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Шоколадова палачинкова торта1 / 2
28/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10 парчета
"Рецепта 3 в 1 - вкусна торта с нежни палачинки и шоколадов крем"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 5
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 2 с.л. или на вкус
  • какао - 3 с.л. натурално
  • брашно - за гъстота на боза
  • за лешниковата паста
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • белтъци - 6 големи
  • захар - 1 2/3 ч.ч.
  • масло - 1 3/4 ч.ч. нарязано на парчета
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • лешников крем - 1/3 ч.ч. (подобен на течен шоколад)
  • сол - щипка
  • шоколадов ганаш
  • шоколад - 400 г натурален
  • сметана - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките: Разбийте съставките за палачинките, като добавите брашно до стандартната гъстота на боза. Добавете щипка сол, малко олио и доразбийте. Оставете сместа да престои за 10-15 минути, след което изпечете палачинките в леко намазнен тиган. Трябва да се получат между 17 и 20 палачинки, но това зависи от размера на тигана ви.

За лешниковия крем: Разбийте сметаната на пухкав крем и я сложете за час в хладилник. Разбийте белтъците със захарта на водна баня за 2-3 минути, колкото захарта да се разтопи. Снемете купата и доразбийте на пухкав сняг.

Отделно разбийте маслото с лешниковия крем и ванилията. Ако нямате готов лешников крем, просто смелете лешници възможно най-фино и ги хомогенизирайте с малко масло. Съединете внимателно всички части, като добавите сметаната и белтъците към лешниковата смес.

За ганаша: Натрошете шоколад. Загрейте сметаната добре, снемете от котлона и пуснете вътре шоколада. Оставете за няколко минути без да разбърквате. След това започнете да разбърквате от центъра навън, докато всичко се хомогенизира. По желание може да добавите и бучица масло.

Сглобяване: Слепете палачинките с лешниковия крем, който трябва да се използва веднага, след като се приготви. През 2-3 палачинки върху лешниковата паста може да намазвате и тънък филм от ганаша.

Наредената палачинкова торта покрийте равномерно с шоколадовия ганаш. С него трябва да се работи, докато е още течен, но все пак поизстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

криси
криси
Каква сметана трябва за пастата и ганша?
19.07.2014 13:44
1
1
Покажи всички подкоментари