Селски рибник

31/08/2013
Светлин Вълчев
отСветлин ВълчевНовак
"Само на нас ли ни се струва, че всичко, сготвено на село, е двойно по-вкусно?"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 651
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 бр. едра(напр. скумрия)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч. гореща
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • доматен сос - 100 г
  • олио - 100 мл
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на шайби. Овкусете я със сол, черен пипер, червен пипер и малко олио и приберете на студено.

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук и гъби и морковите, нарязани на колелца. Когато лукът придобие златист загар добавете малко вода и задушавайте до омекване.

Щом водата се изпари добавете и ориза, като го запържите до златисто. Сипете доматения сос и подправки на вкус. Разбъркайте и налейте половината от водата.

Оставете сместа да кипне и да поври 6-7 минути, след което я изсипете в дълбока тава. Отгоре подреждаме рибата, добавяме останалата вода и печем около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар