Меденки с шоколадова глазура

30/08/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 097
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме меда, млякото, маста, брашното, което сме пресяли с бакпулвер, карамфила, сока и кората на лимона и замесваме гладко тесто. Оставяме тестото за 4 часа на топло докато втаса.

Разточваме тънък лист с дебелина около 0.5 см и изрязваме фигурки по желание. Изпичаме меденките в загрята на 180 градуса фурна до готовност и оставяме да се охладят.

Натрошаваме бадемите. Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня и ги смесваме с натрошените ядки. Потапяме меденките изцяло или наполовина в тази шоколадова глазура и оставяме върху решетка за да стегне глазурата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар