Печен бут от диво прасе

25/05/2009
от ГинкаНовак
"Казват, че дивото прасе е поне два пъти по-вкусно от обикновеното. Опитайте и сами преценете дали е така!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 542
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • диво прасе - месо от бута 1 кг
  • мазнина – 1/2 ч. ч.
  • червено вино – сухо 2 л.
  • оцет – 1 к. ч.
  • лук – червен 4 глави
  • черен пипер – 20 зърна
  • дафинов лист – 2 бр.
  • сол
  • мас – 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете обезкостения бут за 2 - 3 дни във виното, в което сте прибавили подправките (без солта) и нарязания на ситно лук. Отцедете месото, посолете го и го стегнете с конец, за да запази формата си на руло по време на печенето.

Поставете го в тава, залейте го с няколко супени лъжици от виното, в което е киснало, сложете и мазнината. Покрийте добре с алуминиево фолио и печете в силна фурна около 1 и 1/2 часа. Към края на печенето свалете фолиото, за да се запече приятно месото от всички страни.

Ако е необходимо прибавете още малко вино и мазнина. Освободете готовото месо от конеца и го сервирайте, нарязано на филии, залети със соса от печенето.
подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Bojura
Bojura
25.02.2012 17:47
Извинете, но дивисил и карамфил в диво прасе не се слагат, бъркате го със лопатар.
0
0
Зюмбюла
Зюмбюла
25.02.2012 00:40
Да не забравите дивисила и карамфила)).
0
0
Иван Кралев
Иван Кралев
21.12.2010 18:51
Здравейте.
Имам следният въпрос: Може ли някой да сподели каква е технологията за печене на пълнено прасе във фурна на дърва ? Температура на загряване на пещта и приблизително време за изпичане ?
Предварително благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв