Пърленки на тиган

11/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Може да спретнете вкусна закуска за цялото семейство само за няколко минути с нашата рецепта за пърленки на тиган!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо111 784
  • Преглеждания за месеца3167
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на топки и всяка се разточва на кора, с дебелина около 5 мм. Намазва се с разтопена мас, поръсва се със сирене и чубрица и се навива на руло.

Единият край на рулото се завива наляво, а другия надясно. Така, че да се получи осморка. Едното кръгче на осморката се сгъва върху другото и се разточва до толкова, колкото искате да е голяма пърленката.

Пече се от двете страни в добре загретия и подмазнен тиган с дебело дъно или сач (не забравяйте, че сачовете се загряват постепенно от слабо към силно. Готовите пърленки се намазват с масло.
подобни рецепти тук

5 14
4 11
3 9
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Люси
Люси
17.12.2013 20:11
Здравейте, току-що направих тези пърленки за вечеря, стана нещо невероятно...но аз си направих тестото /за хляб/ и леко я подобрих като ги намазах с чеснова паста, след като ги изпекох. Отдавна се чудех как се правят тези многолистни пърленки, вече ще ги правя по-често.
4
4
Илияна Апостолова
Явно е с готово тесто от магазина.
5
5
galiana
galiana
10.10.2013 20:26
а как се прави тестото
8
2

Виж всички коментари или напиши такъв