Баничка

01/04/2009
от ГеоргияНовак
"Миризмата на току що изпечена баничка ни събуди и ни доведе в кухнята!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 657
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.

Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.

След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.

Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари.
подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Катя Благоева
Вкусни! Браво!
0
0
Илияна Димова
Да захарта помага на маята
1
0
Мартина Тракова
Маята трябва да се разтвори в течност и захар.Сол не се слага както е казал и потребителя преди мен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв