понеделник, 24 ноември

Баничка

Публикувана от:
Видяно: 14 064 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Баници
Рецепта за Баничка
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч. ч.
  • сирене - 300 гр.
  • масло - 1 пакетче
  • мая
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • брашно

Приготвяне на Баничка

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.

Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.

След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.

Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари.

3.6 от 5 Гласа

Отзиви (2)

  • 0
    0
    Отговор
    469303

    2014-11-21, Оценка 5 от 5 за Баничка

    tnx
  • 0
    0
    Отговор
    whatever

    2010-03-03, Оценка 4 от 5 за Баничка

    Един съвет: не поставяйте солта в маята, убива дрождите и по - малко втасва.

Вкусна и уникална рецепта за Баничка. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни специалитети за Баничка. Изпитани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Баничка в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.