Баничка

01/04/2009
Георгия
отГеоргияНовак
"Миризмата на току що изпечена баничка ни събуди и ни доведе в кухнята!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 841
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • сирене – 300 гр.
  • масло – 1 пакетче
  • мая
  • сол – 1 ч. л.
  • захар – 1 ч. л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.

Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.

След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.

Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари.
подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Катя Благоева
Вкусни! Браво!
0
0
Илияна Димова
Да захарта помага на маята
1
0
Мартина Тракова
Маята трябва да се разтвори в течност и захар.Сол не се слага както е казал и потребителя преди мен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв