понеделник, 20 октомври

Пържен шаран

Публикувана от:
Видяно: 11 666 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Риба
Рецепта за Пържен шаран
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • риба - шаран 4 порции
  • лук - 1 глава
  • мащерка
  • дафинов лист
  • магданоз
  • оцет - 1/2 с. л.
  • брашно
  • масло
  • сол

Приготвяне на Пържен шаран

Нарязваме лука на колелца, смесваме го с подправките, нарязания магданоз и оцета, натриваме порциите шаран с получената смес и ги оставяме да престоят 2 часа. След това ги отцеждаме, овалваме в брашно и ги изпържваме в олио.

Ако в шарана е имало хайвер, поръсваме го с брашно и го изпържваме в останалото олио.

Посоляваме порциите преди поднасяне и ги поръсваме с магданоз.

4.0 от 5 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Ваня Иванова

    2014-04-29, Оценка 5 от 5 за Пържен шаран

    Много ми харесва тази рецепта, винаги така правя шарана и става невероятен:)!

Вкусна и бърза рецепта за Пържен шаран. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай другите ни рецепти за Пържен шаран. Избрани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Пържен шаран в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.