Пиле фрикасе

25/03/2010
от ЦветиНовак
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо576 690
  • Преглеждания за месеца3356
  • Преглеждания за седмицата1624
  • Коментирана74 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 132
4 52
3 27
2 22
1 11
Дай твоята оценка:

Коментари (74)

ПетяРВ
ПетяРВ
22.09.2016 23:07
Невероятно! Ще пробвам! Гласувам с 5!
0
0
Ivo
Ivo
20.08.2016 18:35
Аз прибавям към фрикасето и счукан чесън . Въпрос на вкус !
5
0
Krstina
Krstina
18.05.2016 18:34
Стана много вкусно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти