неделя, 7 февруари

Пиле фрикасе

От ЦветиНовак 25/03/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5
Изпрати Пиле фрикасе
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо504 317
  • Преглеждания за месеца3124
  • Преглеждания за седмицата3124
  • Коментирана68 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 50 гр.
  • брашно - 4 с. л.
  • олио - 30 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
Сготви+2 точки
5 потребители сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Пиле фрикасе

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.1 от 239 Гласа

Отзиви (68)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
1
0
Отговор
kissme16
Наталия Петрова

2016-01-20, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

Аз също добавям малко лимон към жълтъците и киселото мляко
0
0
Отговор
ИлиянаДимова
Илияна Димова

2016-01-13, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

До сега не съм се престрашила да приготвя фрикасе. Страхувам се да не се пресечат яйцата в ястието. Приготвям бял сос без яйца .
1
0
ГаляПресичат се белтъци. Смеси само жълтъците и кис.мляко.
1
0
Отговор
Мартина
Мартина Тракова

2015-12-13, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

Когато бульона е топъл,соса става на бучки.
1
0
НиколайЗа да не става на бучки ,слагай бульона охладен или студен,ако нямаш време да се охлади,вдигни тенджерата или тигана настрани от котлона,налей малко бульон като постояно бъркаш с нещото,пак на котлона да заври,ама бъркай с нещото и така докато получиш желаната консистенция,демек гъстота на соса.Имай впредвид,че като се охлади се сгъстява още!Да е като гъста супа примерно-Не се отчайвай -ще стане))
0
0
Отговор
Lillilys

2015-12-10, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

За пореден път не устоях да се огранича само с продуктите в рецептата. След като сварих и извадих пилето, добавих няколко смачкани скилидки чесън и сушен сибирски лук (не знам какво ще се получи с пресен) и тогава смесих с брашното.

Към жълтъците и киселото мляко добавих няколко супени лъжици лимон.

Понеже забравих да си купя черен пипер, сложих подправка, съдържаща : черен пипер, бял пипер, зелен пипер, розов пипер, бахар и кориандър.

Резултатът ми хареса и реших да споделя.
16
0
Отговор
Petq

2014-09-06, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

Ако се добави и малко чесънче става превъзходно
4
2
Отговор
Венцислав Александров

2014-08-13, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

ссттррааххооттнноо еее
8
1
Отговор
Dansur

2014-03-16, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

вместо олио запържвам с масло!!!
15
6
Отговор
баба Пена

2014-01-18, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

чудесно се получава ако настържете и малко кора на лимон и прибавите докато ври
19
3
Отговор
Poli !!!

2013-12-18, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

не съм знаела, че мога да готвя толкова вкусно! Много е добро, ще прочета и др. ти рецепти
11
1
Отговор
Дани

2013-12-10, Оценка 5.0 от 5 за Пиле фрикасе

Фрикасето е страхотно.Благодаря!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Пиле фрикасе. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни специалитети за Пиле фрикасе. Вкусни рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Пиле фрикасе в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.