вторник, 24 май

Пиле фрикасе

25/03/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5
Изпрати Пиле фрикасе
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо530 431
  • Преглеждания за месеца4340
  • Преглеждания за седмицата677
  • Коментирана72 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 50 гр.
  • брашно - 4 с. л.
  • олио - 30 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
Сготви+2 точки
11 потребители сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Пиле фрикасе

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 242 гласували
5 130
4 52
3 27
2 22
1 11
Дай твоята оценка:

Коментари (72)

Изпрати
Krstina
18.05.2016 18:34
Стана много вкусно.
0
0
katq
17.05.2016 20:59
Много добре е приготвено и рецептата е много хубава!
0
0
Албена
13.05.2016 06:37
Правила съм веднъж само фрикасе и нещо не ми се получи.Тази рецепта ме вдъхновява да се пробвам отново.
0
0
Pressy
13.03.2016 12:40
Strahotno e !
0
0
Инна Ненова
20.01.2016 13:29
Аз също добавям малко лимон към жълтъците и киселото мляко
1
0
До сега не съм се престрашила да приготвя фрикасе. Страхувам се да не се пресечат яйцата в ястието. Приготвям бял сос без яйца .
Monika Ivanova
13.05.2016 03:41
това не го знаех за белтъците, а имам проблем със застройка за супа
0
0
Галя
27.01.2016 11:00
Пресичат се белтъци. Смеси само жълтъците и кис.мляко.
2
0
0
0
Когато бульона е топъл,соса става на бучки.
Николай
09.01.2016 19:38
За да не става на бучки ,слагай бульона охладен или студен,ако нямаш време да се охлади,вдигни тенджерата или тигана настрани от котлона,налей малко бульон като постояно бъркаш с нещото,пак на котлона да заври,ама бъркай с нещото и така докато получиш желаната консистенция,демек гъстота на соса.Имай впредвид,че като се охлади се сгъстява още!Да е като гъста супа примерно-Не се отчайвай -ще стане))
1
0
1
0
Lillilys
10.12.2015 20:17
За пореден път не устоях да се огранича само с продуктите в рецептата. След като сварих и извадих пилето, добавих няколко смачкани скилидки чесън и сушен сибирски лук (не знам какво ще се получи с пресен) и тогава смесих с брашното.

Към жълтъците и киселото мляко добавих няколко супени лъжици лимон.

Понеже забравих да си купя черен пипер, сложих подправка, съдържаща : черен пипер, бял пипер, зелен пипер, розов пипер, бахар и кориандър.

Резултатът ми хареса и реших да споделя.
0
1
Petq
06.09.2014 16:31
Ако се добави и малко чесънче става превъзходно
17
0
Венцислав Александров
13.08.2014 18:54
ссттррааххооттнноо еее
4
2

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Пиле фрикасе. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни специалитети за Пиле фрикасе. Вкусни рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Пиле фрикасе в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.