Пиле фрикасе

25/03/2010
Администратор
отАдминистраторПомощник Готвач4411476
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
95 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо912 990
  • Преглеждания за месеца24745
  • Преглеждания за седмицата1135
  • Коментирана81 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена95

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.подобни рецепти тук

5 147
4 53
3 28
2 21
1 11
Дай твоята оценка:

Коментари (81)

Григорий Василев
Не разбрах кво стана с пилешкото месо след като го разкъсахме на парчета. На мен ми се получи само брашнен сос с аромат на пиле, ама без месо :D
0
0
Ceylan Osmanova
Ceylan Osmanova
07.11.2017 20:21
Всеки път ми се получава с тази рецепта!
0
0
Нели Петрова
Нели Петрова
19.06.2017 15:02
До сега никога не ми се е получавало. С тази рецепта мисля, че ще стане. :)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв