Пиле фрикасе

25/03/2010
Администратор
отАдминистраторДарт Вейдър4481706
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
124 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 100 959
  • Преглеждания за месеца21221
  • Преглеждания за седмицата2440
  • Коментирана83 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена124

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.подобни рецепти тук

5 188
4 54
3 12
2 8
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (83)

Петя Тоскова
Петя Тоскова
25.02.2018 19:34
Ще пробвам
0
0
Mariana Kovacheva
Mariana Kovacheva
25.02.2018 17:55
Като се запържи брашното и се слага от бульона, на помощ идва пасатора. Става.....супер гладко. Слагам 1-2бр. дафинов лист и накрая в 1/2 кофичка кисело мляко, 1-2 жълтъка И СОКА ОТ 1/2 или 1 лимон / зависи от количеството фрикасе/. Ще си оближете пръстите!
4
2
Григорий Василев
Не разбрах кво стана с пилешкото месо след като го разкъсахме на парчета. На мен ми се получи само брашнен сос с аромат на пиле, ама без месо :D
18
3

Виж всички коментари или напиши такъв