Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
215715342k
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 11с Видео
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5207
456
313
29
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена Христова
Ирена Христова
Обичам пиле фрикасе. След малко се залавям с приготвянето му. Благодаря за рецептата :)
25.02.2017 08:50
12
2
anka_neykova
anka_neykova
поздравления за хубавата рецепта ,много обичам фрикасе а рецептата е перфектна, стана много хубаво,..мерси за рецептата
16.02.2017 12:10
10
3
Потребител#184856
Потребител#184856
Рецептата е лесна,бърза,вкусна.Трите важни неща за мен :-)
05.02.2017 20:39
7
2
Потребител#176753
Потребител#176753
Невероятно! Ще пробвам! Гласувам с 5!
22.09.2016 23:07
1
2
Ivo
Ivo
Аз прибавям към фрикасето и счукан чесън . Въпрос на вкус !
20.08.2016 18:35
35
3
Krstina
Krstina
Стана много вкусно.
18.05.2016 18:34
5
К К
К К
Много добре е приготвено и рецептата е много хубава!
17.05.2016 20:59
3
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Правила съм веднъж само фрикасе и нещо не ми се получи.Тази рецепта ме вдъхновява да се пробвам отново.
13.05.2016 06:37
10
Pressy
Pressy
Strahotno e !
13.03.2016 12:40
2
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз също добавям малко лимон към жълтъците и киселото мляко
20.01.2016 13:29
10
Илияна Димова
Илияна Димова
До сега не съм се престрашила да приготвя фрикасе. Страхувам се да не се пресечат яйцата в ястието. Приготвям бял сос без яйца .
13.01.2016 14:44
2
Покажи всички подкоментари
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Когато бульона е топъл,соса става на бучки.
13.12.2015 15:13
3
1
Покажи всички подкоментари
Lillilys
Lillilys
За пореден път не устоях да се огранича само с продуктите в рецептата. След като сварих и извадих пилето, добавих няколко смачкани скилидки чесън и сушен сибирски лук (не знам какво ще се получи с пресен) и тогава смесих с брашното.

Към жълтъците и киселото мляко добавих няколко супени лъжици лимон.

Понеже забравих да си купя черен пипер, сложих подправка, съдържаща : черен пипер, бял пипер, зелен пипер, розов пипер, бахар и кориандър.

Резултатът ми хареса и реших да споделя.
10.12.2015 20:17
4
3
Petq
Petq
Ако се добави и малко чесънче става превъзходно
06.09.2014 16:31
23
Венцислав Александров
Венцислав Александров
ссттррааххооттнноо еее
13.08.2014 18:54
4
3
Dansur
Dansur
вместо олио запържвам с масло!!!
16.03.2014 18:40
17
2
баба Пена
баба Пена
чудесно се получава ако настържете и малко кора на лимон и прибавите докато ври
18.01.2014 17:21
17
10
Poli !!!
Poli !!!
не съм знаела, че мога да готвя толкова вкусно! Много е добро, ще прочета и др. ти рецепти
18.12.2013 12:25
23
3
Дани
Дани
Фрикасето е страхотно.Благодаря!
10.12.2013 21:33
12
1
Мира
Мира
Вчера го направих по закъка на мъжа ми. Като за първи път се получи доста добре. Препоръчвам! :)
30.11.2013 13:49
7
6