Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
215715342k
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 11с Видео
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5207
456
313
29
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартин
Мартин
Доста добре се получи, при положение, че го приготвям за 1-ви път :)
24.11.2013 12:05
12
1
Плам
Плам
Само не става ясно кога се добавя пилето ...
18.11.2013 19:48
8
2
1
Покажи всички подкоментари
Вальо
Вальо
Получи ми се
17.11.2013 13:40
7
2
Симона
Симона
Строхотно е. Препоръчвам го!
20.10.2013 09:20
8
1
Слави
Слави
Фрикасето Ви е страхотно правя го вече за трети път цялото семейство го обожава
15.10.2013 18:55
5
2
Милена
Милена
Супер вкусно, всички много го харесаха. Благодаря за страхотната рецепта!
Бульонът го прибавих студен , а пилето сварих с цели моркови и 3 стръка розмарин (после ги отделих), прибавих и малко счукан чесън.
13.10.2013 19:46
6
Иван Златев
Иван Златев
Сготвих го за пръв път тази вечер! Стана уникално следвах всички стъпки от рецептата. Препоръчвам го !
15.08.2013 23:14
2
1
Мария
Мария
Рецептата наистина е много хубава. Аз реших да сложа още при варенето на пилешкото месо нарязани по дължина 2 моркова и след като добавих запърженото брашно, смесено с горещия бульон, добавих и 1 скилидка ситно нарязан чесън. Също така към жълтъците и киселото мляко сложих няколко капки лимонов сок. Но, разбира се, всеки има различен вкус! Поздравления за рецептата!
11.07.2013 21:54
6
stefi
stefi
Рецептата е страхотна, става и за начинаещи кулинари.Резултата е празна тенджера минути след приготвянето.Ако не вярвате опитайте!
30.06.2013 18:34
2
Ангел Михалев
Ангел Михалев
За пръв път готвя нещо подобно.... получава се страхотно... но ме посъветваха да си направя ориз със зеленчуци като гарнитура...почти както пише най-отдолу
24.03.2013 10:04
1
Boby
Boby
Страхотна, много ми хареса. Както вика приятеля ми "вкусно като в детската градина" :)
03.02.2013 02:25
2
Тони
Тони
Значи рецептата е така, обаче не чакайте бутчетата да се сварят напълно ами ги извадете по рано от бульона и ги запечете на фурната. Правите соса така както е описано.
Сервирате печено бутче соса и декорирате с лимон. Рецептата е без гъби, но може да импровизирате като ги опечете с бутчетата.
15.01.2013 15:06
2
Елица
Елица
страхотна е рецептата!!!
09.11.2012 10:15
1
donna
donna
Дано да сте прави в момента го правя надявам се да стане наистина вкусно.За мен рецептите на готвач.бг са най-добрите!!!
06.11.2012 14:17
1
Златка
Златка
Готвя тази рецепта вече 2 пъти, децата ми го ядат с удоволствие!
12.09.2012 21:56
2
1
teodora
teodora
Тепурва се уча да готва и като за първи път стана мн вкусно.Даже и наще го харесаха
30.07.2012 16:14
2
4
Ива
Ива
много вкусно! аз вместо кисело мляко сложих сок от половин лимон и пак стана супер! и магданоз отгоре;)
05.03.2012 21:44
2
1
krisi
krisi
страхотно
29.02.2012 16:51
2
1
Veli
Veli
Тепурва се уча да готва и като за първи път стана мн вкусно.Даже и наще го харесаха.
05.02.2012 17:19
3
1
Бен
Бен
Ескстра вкусно пиленце стана :) Благодаря !
28.01.2012 16:28
2
1