Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
215715342k
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 11с Видео
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5207
456
313
29
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидка
Лидка
Стана чудесно по-хубаво фрикасе не съм яла :)
27.01.2012 12:35
2
1
Роси
Роси
Стана много вкусно, само прибавете още малко подправки по ваш вкус. Ако не - има готови миксове за ястия.
10.01.2012 14:42
1
2
Стефка Златкова
Стефка Златкова
Рецептата е страхотна:)
13.12.2011 14:56
2
1
ВИРГИНИЯ ЦВЕТАНОВА
ВИРГИНИЯ ЦВЕТАНОВА
рецептата е супер,става много вкусно
04.12.2011 18:19
2
ники
ники
Рецептата е добра, поздравления.
16.11.2011 11:29
1
1
Иво
Иво
И малко лимонов сок и щипка суха чубрица и е още по добре.
18.08.2011 07:38
1
1
G
G
Само жена може да напише такава рецепта.
30.07.2011 17:35
2
Lina Mari
Lina Mari
Трябва да кажа, че е много вкусна.
Аз прибвих към жълтъците малко лимонов сок,
30-40 мл. стана много, много вкусно.
БЛАГОДАРЯ за рецептата.
26.07.2011 08:16
1
1
Donita
Donita
Страхотно е, много вкусно.
01.06.2011 17:50
1
иван маринов
иван маринов
Страхотна вкусотия, за втори път приготвям тази рецепта.
31.05.2011 11:17
1
neri
neri
Ако бульонът се прибави топъл брашното се степва и става на бучки. В тоя случай разбьркайте с блендьр/пасатор/, той е по - енергичен, ако нямате блендьр, изчакайте бульона да изстине. След като бешамеловия сос се сгьсти, изчакваме леко да изстине и тогава прибавяме жьлтьците. Тьй като пилето е сварено в подсолена вода, го прибавяме най - накрая. Рецептата е супер. Веднага ще я приготвя.
16.05.2011 19:59
2
1
Покажи всички подкоментари
Таня Казакова
Таня Казакова
Рецептата е чудесна. Току що я направих.
16.05.2011 16:28
1
milen
milen
Стана невероятно, супер рецепта.
08.05.2011 16:27
тодор
тодор
Наистина е хубава.
17.04.2011 00:35
Аничка
Аничка
Задължително ли се слагат яйца ?
15.02.2011 18:49
mario
mario
Яко.
31.01.2011 17:35
NAKATA 211
NAKATA 211
Вместо кисело мляко,може да се замести и с прясно мляко. Така става по-хубаво.
27.01.2011 12:57
melek
melek
Супер рецепта.
07.01.2011 20:53
дани
дани
Снимката и рецептата се покриват до някъде. Или рецептата е написана просто така, или снимката не е за това ястие.
Но каквото и да е, знайте, че винаги може да добавите нещичко от себе си. Имате безброй варианти за импровизация.
Успех готвачи.
18.12.2010 11:00
nikolai
nikolai
ОК. Колко бульон трябва да сложим ?
16.12.2010 22:14
2