Пиле фрикасе

AdminAdmin
Администратор
215715342k
Пиле фрикасе
Снимка: Admin
1 / 11с Видео
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това пиле фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за пилешко фрикасе в сайта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 50 гр
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 30 мл (2 с.л.)
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом.

В много рецепти за фрикасе месото се запържва, но според много известни готвачи класическото фрикасе се приготвя само от сварено пилешко месо и в следващите редове ще се спрем именно на този вариант.

Важно правило при приготвянето на наистина вкусно фрикасе е освен да сварите добре пилешкото месо, да приготвите от него и хубав бульон, който по-късно ще използвате за направата на вашето фрикасе.

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Можете да сервирате готовото пилешко фрикасе с ориз.

P.S. Не си мислете, че само като оставите пилешкото месо да се вари и му добавите малко сол, то ще получите зашеметяващо вкусен пилешки бульон. Това е ок, но може и по-добре. Нашият съвет е в съда, в който се оставили пилешкото месо да се вари, добавете сол и малко нарязан на ситно корен от целина, пащърнак и корен от магданоз. Така ще получите един невероятно ароматен бульон за вашето фрикасе. Вижте и другите безценни съвети за приговяне на фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
5207
456
313
29
13
Дай твоята оценка: