Невероятно вкусна шоколадова торта

03/09/2013
Анонимен
отАнонименНовак431
"Тази рецепта не може да не бъде споделена с всички, които душа дават за нещо сладичко "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 096
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • какао - 9 с.л. неподсладено
  • брашно - 1 и 1/2 ч. чаша
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • масло - 200 г меко и безсолно
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 големи, стайна температура
  • кафе - 1/2 ч.ч. силно
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • шоколад - 200 г натурален или млечен
  • вода - 1/2 ч.ч. или сметана
  • масло - 120 г
  • сладко - 1 бурканче (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте какаото, пресятото брашното, солта, содата, бакпулвера. Отделно разбийте масло и захарта до пухкав крем и добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.

Разбъркайте кафето и млякото и го добавете на 2 пъти към яйчената смес, като редувате със сухите съставки.

Изпечете сместа в 2 еднакви форми с диаметър 18-20 см, застлани с хартия за печене и леко намазнени. Пекат се в загряна на 180 градуса фурна за 30-35 минути - до суха клечка. Докато чакате блатовете да изстинат, направете крема.

Разтопете натрошения шоколад на водна баня и добавете топлата вода или сметаната, бъркайте и накрая прибавете маслото. Оставете хомогенизиралата се смес да се охлади на стайна температура и да постегне. Щом изстине кремът, разбийте го с миксер.

Всеки блат се реже на 2 отделни - стават общо 4 блата, които се слепват 2х2 с любимото ви сладко, а между тях се слага крем. Отгоре цялата торта се маже обилно с крем. Оставете тортата да престои няколко часа преди да я поднесете.подобни рецепти тук

5 15
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Илияна Апостолова
Ще напиша моето мнение. Първо се разтапя шоколада, а после се добавя сметаната. Според мен не е все едно дали ще се ползва сметана или вода, защото след като изстине, сметаната стяга, а оттам и крема. Има значение и дали шоколада е млечен или натурален. Млечният е сладък и с него може да използва и течна сладкарска сметана (но не препоръчвам- става много сладко), и течна готварска неподсладена. Докато с натуралния трябва да се ползва подсладена сметана. Може и да не се загрява предварително, но трябва да се изчака да изстине после, за да стегне.
0
0
Elenka
Elenka
10.11.2013 18:40
Имам два вапроса 1 парво се ратопява шоколада и тогава се слага водата или сметаната и 2 ако сложа сметана каква трябва да е и ако е те4на трябва да е топла или не???Моля кайете заштото много ми харесва!!!
0
0
elena
elena
21.10.2013 17:22
Аз я направи и стана супер! Ако спазвате диаметъра на тавичката,ще успеете след това да ги разделите на две. Ако се спазят условията за крема и се изчака да изстине след това,маслото се втвърдява,от там и крема се сгъстява. Препоръчвам я
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв