Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Софийска баклава

Софийска баклава

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Софийска баклава1 / 2
14/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • яйца - 2 бр. големи
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • масло - 1 к.ч. разтопено
  • канела - 1/2 пакетче
  • ром - 1 с.л.
  • сол - 1 шипка
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр. настъргана лимонова кора или ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на 2 части по равно. Сложете половината в намаслена тавичка, като всяка кора поръсете с разтопено масло.

За плънката разбийте яйцата със захарта и добавете брашното, ореховите ядки, канелата, рома, бакпулвера и солта.

Разпределете плънката върху корите в тавата. Отгоре подредете втората половина кори, като намазвате всяка с масло.

Изпечете баклавата в умерено загряна фурна. Оставете я да изстине, нарежете я и я залейте с горещия сироп от водата, захарта и лимоновата кора.

Покрийте баклавата. След около 1 час може да я поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: