Бъркан тутманик

04/09/2013
"Забравете за месенето! Грабвайте една голяма дървена лъжица и да забъркаме закуската набързо!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 224
  • Преглеждания за месеца1558
  • Преглеждания за седмицата130
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка. Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) до "суха клечка".

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.подобни рецепти тук

5 13
4 3
3 8
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ДИДИ
ДИДИ
11.09.2013 14:50
АЗ ДОБАВЯМ И МАЛКО КИМ .
3
0
Веска
Веска
11.09.2013 12:30
Брашното 200-300 грама ли е, или 2-3 чаени чаши. Смятам, че има разлика. Колко е точно?
4
1
Тони
Тони
05.09.2013 18:53
Правя го от години, зная рецептата от майка ми. Любима закуска в семейството!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв