Бъркан тутманик

04/09/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо28 643
  • Преглеждания за месеца556
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • олио - 50 мл
  • сирене - 200 - 300 г настъргано
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.

Приготвяне на Бъркан тутманик

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка. Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) до "суха клечка".

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 24 гласували
5 10
4 2
3 7
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ДИДИ
11.09.2013 14:50
АЗ ДОБАВЯМ И МАЛКО КИМ .
2
0
Веска
11.09.2013 12:30
Брашното 200-300 грама ли е, или 2-3 чаени чаши. Смятам, че има разлика. Колко е точно?
0
0
Тони
05.09.2013 18:53
Правя го от години, зная рецептата от майка ми. Любима закуска в семейството!
4
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с