петък, 19 декември

Бъркан тутманик

Публикувана от:
Видяно: 15 026 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Бъркан тутманик
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • олио - 50 мл
  • сирене - 200 - 300 г настъргано
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.

Приготвяне на Бъркан тутманик

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка. Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) до "суха клечка".

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.

4.4 от 16 Гласа

Отзиви (3)

  • 2
    0
    Отговор
    ДИДИ

    2013-09-11, Оценка 5 от 5 за Бъркан тутманик

    АЗ ДОБАВЯМ И МАЛКО КИМ .
  • 0
    0
    Отговор
    Веска

    2013-09-11, Оценка 5 от 5 за Бъркан тутманик

    Брашното 200-300 грама ли е, или 2-3 чаени чаши. Смятам, че има разлика. Колко е точно?
  • 2
    0
    Отговор
    Тони

    2013-09-05, Оценка 5 от 5 за Бъркан тутманик

    Правя го от години, зная рецептата от майка ми. Любима закуска в семейството!

Домашна и лесна рецепта за Бъркан тутманик. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай другите ни специалитети за Бъркан тутманик. Доказани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Бъркан тутманик в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.