Лесна Торта Добуш

08/02/2012
от ГеоргиеваНовак
"Тази прекрасна торта е радоста за душата през студените зимни вечери. Даже можете и сами да си я приготвите!"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо82 652
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците на 6 яйца със захарта на светла лека пяна, прибавяме постепенно разбитите на твърд сняг белтъци и пресятото брашно.

Разделяме тестото на 6 топки за шестте блата. Разстиламе тестото върху намазаната с масло и поръсена с брашно тавичка, разстиламе на тънки блатове и печем. Пет от изстиналите блатове намазваме с крем и поставяме един върху друг.

Заливаме шестия кръг със златисто кафяв карамел приготвен от стопяването на 150 гр. кристална захар в тиган, нарязваме с нож, намазан с масло, на желания брой парчета, поставяме върху приготвената торта, повдигаме всяко ъгълче и намазваме долната страна с приготвения крем.

Приготвяне на крема
Бием 200 гр. от пудра захар, шоколада и пет яйца на водна баня до сгъстяване, отстраняваме крема и го оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме. Прибавяме на части изстиналата смес в 200 гр. разбито масло, добавяме ванилената захар и бием до получаване на лек крем.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 28
4 8
3 8
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Asq
Asq
17.01.2014 22:52
тази рецепта изобщо не е написана добре
5
1
Анито
Анито
09.01.2014 17:09
няма нищо смислено как се измесват 6 яйца и 150 гр брашно
3
1
сиси
сиси
09.01.2014 17:06
много лесна няма що
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти