Патладжан в доматен сос

05/09/2013
Силвия Николова
отСилвия НиколоваНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 196
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии по дължина, посолете ги и след 20 минути ги измийте и подсушете.

загрейте олио за пържене, овалвайте всеки патладжана в ароматизирано с чесън на прах брашно и ги изпържете от двете страни до лек захар.

Успоредно с това запържете в тенджерка накълцания лук и чесън, добавете пасираните домати и варете соса до сгъстяване. Овкусете го с подправки.

Подредете патладжаните в тавичка, залейте със соса и изпечете в силна фурна, докато влажността на соса намалее още. По желание накрая може да поръсите с настъргано сирене.

Вместо да печете, може да пуснете патладжаните в тенджерата на соса и да варите за 10-15 минути.
Бон Апети!подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Надя
Надя
05.09.2013 16:55
Страшно вкусни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв