Варена пшеница

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Варена пшеница1 / 2
08/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пшеница - 1 пакет /500 г/ грухана
  • стафиди - 100 г
  • орехи - 150 г смлени
  • лимони - настъргана кора от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се почиства, измива се старателно и се сипва в тенджера. Залива се с вода и се оставя да ври за 40 минути на тих огън. Добавят се стафидите.

Тенджерата се покрива с тензух, върху който се поставя похлупакът. Увийте цялата тенджера в кърпа и оставете така за около 5 часа.

След това отцедете излишното количество вода, добавят се орехите и настърганата лимонова кора. Сервирайте с плодове, мед, пудра захар или канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлинка Георгиева
Павлинка Георгиева
В моята рецепта всичко се повтаря с вашата до момента да се изцеди остатъчната вода.Разстилам сварената пшеница за няколко часа в/у покривка и я покривам с незаетата част на покривката.Прехвърлям я в подходящ съд и прибавям 1брой ванилия,настъргана кора на лимон или есенция с аромат на лимон,галета или стрити обикновени бисквити около2-3 супени лъжици.Поставям в хладилник и така издържа до 3-4 дни.преди сервиране подслаждам с кристална захар по вкус.Предварително не прибавям захар на цялото количество ,защото житото си пуска ''вода'' и бързо се разваля.Гарантирам ви ,че ще ви хареса.
28.09.2013 11:46
1
1
лили
лили
А захар няма ли?
28.09.2013 11:25
1