Телешко по моряшки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Телешко по моряшки1 / 3
14/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг контрафиле
  • лук - 750 г
  • гъби - 750 г
  • масло - 160 г
  • олио - 180 мл
  • питки - 6 бр. продълговати
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • бяло вино - 80 мл
  • ром - 30 мл
  • лимони - 2 бр.
  • магданоз - 2 връзки
  • индийско орехче - 1 бр.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното, измито и подсушено телешко месо се нарязва на жулиени, овкусява се със сол и черен пипер и си изпържва в сгорещеното масло. Когато се зачерви се добавят гъбите, нарязани на филийки и бялото вино.

Ястието се задушава на тих огън до омекване на месото. Когато месото омекне, се налива ромът, добавя се 1-2 щипки настъргано индийско орехче и ситно нарязан пресен магданоз. Залива се с изцеден лимонов сок и хубаво се разбърква. Сваля се от котлона и се захлупва да се задуши.

Приготвените питки се срязват на две по дължина и вътрешността им се издълбава. Издълбаните питки се потапят в предварително разбитите яйца и се изпържват до готовност.

Всяка половинка се пълни с ароматно телешко месо и се поднася със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Fucker
Fucker
2 кг , за 6-8 порции ????
19.11.2013 17:42