Език с масло на фурна

10/09/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Днес ще ви представим тази невероятна рецепта за език в масло на фурна - деликатес, който разтапя сетивата"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 639
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • език - 1 телешки, може и половин
  • масло - 60 грама
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки пасиран
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се почиства и се слага да се свари с черен пипер на зърна, дафинов лист и лъжица оцет. Свареният език се обелва и нарязва на филии.

Подреждат се в подмазнена тава и се овкусява с подправки. Маслото и зехтинът се загряват в съд на котлона и за кратко в тях се запържва чесънът, но без да прегаря.

Езикът се полива с ароматното масло, тавичката се раздрусва и се слага във фурната да се запече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Лора Денчева
Лора Денчева
29.08.2018 15:37
Аз пробвах в обикновена, не покрита тава, на ниска температура (около 150 градуса) за около 15 минути и стана супер. Доволна съм от рецептата, защото поне спестява запържването на езика :)
0
0
Наталия
Наталия
11.05.2014 19:33
Трябва да се пече в съд с капак, защото иначе става като подметка.
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!