Сирене Саганаки

10/09/2013
от ДжорджоНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 675
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете фетата или халумито на 4-5 еднакви плочки. Загрейте зехтина с малко олио в голям тиган с незалепващо покритие.

Всяка плочка се овалва първо в яйце, после в брашното, смесено с накълцания риган и черен пипер на око.

Пускат се да се изпържат в мазнината за кратко от двете страни, колкото да добият златист загар.

Щом са готови, залейте с узото и фламбирайте. Поднесете сиренето Саганаки с резен лимон.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лили
Лили
11.09.2013 15:22
Джорджо,това е гръцко панирано СИРЕНЕ!!!!Фета наричат СИРЕНЕТО гърците!Стига с вашето 100 грама СИРЕНЕ фета!Пишете 100 грама сирене сирене!!!Кафа сикме,всички станахте елини!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв