Кюфтета яхния

11/09/2013
Дора Янчева
отДора ЯнчеваНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 593
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте месото с подправките, настъргания лук, изчистения и малко измит ориз, белтъците от яйцата. Оформете от сместа топки и ги оваляйте в брашно.

Изпържете останалите глави лук в мазнината в дълбок съд. Щом омекне, поръсете с брашното и след малко с червения пипер. Долейте вода и щом кипне, пуснете кюфтетата.

Варете ястието на бавен огън. Прибавете разреденото доматено пюре или 2-3 обелени и ситно нарязани домата.

След като яхнията е готова, застройте я с разбитото с жълтъците кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданака
Йорданака
05.06.2015 14:08
Да но кюфтетата на снимката приличат на пържени.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв