Плодов сладкиш с праскови

11/09/2013
"В сезона на прасковите ви предлагаме този плодов сладкиш с праскови - ароматно и меко съвършенство "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 714
  • Преглеждания за месеца598
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 250
  • прясно мляко - 130 мл (1/8 л)
  • бакпулвер
  • праскови - 3 зрели, твърди
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пяна маслото със захарта, добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване, за да не се пресече маслото. След всяко яйце слагайте по малко от брашното и млякото.

Накрая добавете лимонов сок, ванилия и бакпулвер. Сипете сместа в подмазнена и леко набрашнена тавичка и подредете отгоре нарязани на полумесеци праскови. По желание може да използвате и други плодове.

Сложете сладкиша в загряна на 170-180 градуса фурна и го печете продължително - до суха клечка. При поднасяне поръсете се пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар