Фогош - пълнена бяла риба

12/09/2013
Асен Костадинов
отАсен КостадиновНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 123
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата - внимателно отстранете люспите и перките ѝ. Разрежете я по дължина и отстранете централната кост от главата почти до края на опашката. Овкусяваме рибата с лимонов сок, черен пипер и сол и я оставяме около 30 минути да се овкуси.

Пристъпваме към приготвяне на плънката. Накисваме филиите хляб, без корите, в прясното мляко, в което сме разбили и двете яйца.

Оставяме да престои около 4-5 минути, след което добавете граха, нарязаните на филии гъби и доматите, които сте обелили и нарязали на кубчета. Добавете подправките и маслото и объркайте до получаването на еднородна смес.

Напълнете рибата с така приготвената смес. Увийте я в пергаментова хартия и запечете за около 30 минути в загрята на 180 г фурна. Поднесете със задушени картофи.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!