Туршия от тиквички

от ЗоркаНовак
19/05/2009
"Всяка тиквичка, която не е изпържена или напълнена, трябва да бъде приготвена на туршия!"
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо12 321
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 8 бр.
  • чесън - 8 - 10 скилидки
  • вода - 2 ч. ч.
  • сол - 1/ 2 ч. ч.
  • лозови листа
  • магданоз
  • копър
  • люти чушки - 2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • ябълков оцет - 5 ч. ч.
  • захар - 4 ч. ч.
  • семена - от синап 1 с. л.
  • семена - от копър 1 ч. л.

Приготвяне на Туршия от тиквички

Тиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици.

Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва.

Приготвя се саламурата като в тенджерата със соления разтвор се сипват захарта, оцетът, синапеното и копъровото семе. Добавят се стръковете целина и леко разрязаните люти чушки и саламурата се вари около 5 минути.

В предварително затоплени буркани се слагат по 2 - 3 скилидки чесън и 1 - 2 клонки копър и се пълнят почти до горе с тиквичките.

Тиквичките се заливат със саламурата и се покриват с пресен лозов лист.

Накрая се слага клонка пресен магданоз и бурканите се затварят.

Стерилизират се за 10 минути, след това се подсушават, обръщат се с капачките надолу и се оставят да изстинат.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Хамиде
12.08.2013 16:07
супер е, да ви е сладко!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията