Туршия от тиквички

19/05/2009
Зорка
отЗоркаНовак
"Всяка тиквичка, която не е изпържена или напълнена, трябва да бъде приготвена на туршия!"
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 039
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици.

Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва.

Приготвя се саламурата като в тенджерата със соления разтвор се сипват захарта, оцетът, синапеното и копъровото семе. Добавят се стръковете целина и леко разрязаните люти чушки и саламурата се вари около 5 минути.

В предварително затоплени буркани се слагат по 2 - 3 скилидки чесън и 1 - 2 клонки копър и се пълнят почти до горе с тиквичките.

Тиквичките се заливат със саламурата и се покриват с пресен лозов лист.

Накрая се слага клонка пресен магданоз и бурканите се затварят.

Стерилизират се за 10 минути, след това се подсушават, обръщат се с капачките надолу и се оставят да изстинат.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Хамиде
Хамиде
12.08.2013 16:07
супер е, да ви е сладко!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв