Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Наси хоренг - ризото със свинско и зеленчуци

Наси хоренг - ризото със свинско и зеленчуци

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Наси хоренг - ризото със свинско и зеленчуци1 / 2
13/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • свинско месо - 200 г
  • масло - 90 г
  • зеленчуци - 300 г замразен зеленчуков микс (по избор)
  • лук - 150 г
  • къри - 1 с.л.
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза под силна струя студена вода, след което го сварете до омекване във вряла подсолена вода. Отделно сварете зеленчуковия микс. Прецедете го в гевгир.

Докато ориза се отцежда загрейте половината от маслото и запържете нарязания на колелца лук. Когато омекне, добавяме нарязаното на ситно месо и запържваме равномерно от всички страни (за 12-15 минути).

Добавяме остатъка от маслото и половината от сварения ориз, овкусяваме с черен пипер, сол, къри, соев сос и захлупваме. Задушаваме на тих огън до омекване на месото.

Разбиваме яйцата, посоляваме ги изпържваме 2 тънки омлета, които нарязваме на ленти.

Когато месото омекне добавяме остатъка от ориза, зеленчуците и оставяме още 4-5 минути на котлона.

Изсипваме сместа в дълбока кутия, гарнираме с омлета, нарязаните на ленти кисели краставички и доматите, нарязани на тънки филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: