Варени кифли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Варени кифли1 / 2
15/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • май - 2 ч.л. суха
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с 1 ч.л. захар и 250 мл топла (не гореща) вода и добре разбъркайте. Оставете на топли за 20 минути, докато се надигне. Пресейте брашното със солта и останалата захар.

Направете в средата му кладенче и добавете 2 бр. предварително разбити яйца. Изсипете разтопеното масло и втасалата мая и замесете меко тесто. Трябва да месите поне 10-15 минути.

Покрийте тестото с найлон и го оставете на топли да втаса, докато удвои обема си. Разделете тестото на 16-20 парчета и от всяко оформете тънки цилиндри. Съберете двата края на цилиндрите и ги притиснете, така че да получите пръстени. Оставете ги да втасат.

Пуснете кифлите за 15 секунди във вряща вода, пренесете ги в предварително намазнена и набрашнена тава. Глазирайте ги отгоре с последното яйце, предварително разбито и печете 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

емо6
емо6
това не са ли гевреци
15.09.2013 12:42