Свински далак с ориз

TammyTammy
Новак
1426178
Свински далак с ориз1 / 2
21/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински далак - 1 бр. средно голям
  • ориз - 300 г
  • лук - 1 - 2 бр. средно големи глави стар
  • моркови - 1 - 2 бр. средно големи
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • чубрица - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Далакът се измива добре и се отрязва в единия край така, че да може да се сложи плънката.

За плънката: в нагорещено олио се запържват ситно нарязанте лук и моркови. Оризът също се запържва, добавя се сол, черен пипер и чубрица (по избор).

Готовата плънка се изсилва в далака, след което се зашива с дебела игла и дебел бял конец.

В силно нагорещена фурна ястието се изпича, след като е готов и леко изстинало се маха конеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: