Шведски кюфтенца със сос

21/09/2013
от VessiНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 068
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме говеждата кайма със ситно нарязания лук, който сме изпържили в половината масло. Добавяме наситнения магданоз. Накисваме за 3-4 минути хляба в хладка вода, изстискваме го и го прибавяме към останалите продукти. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и омесваме каймата.

С навлажнени ръце оформяме малки кюфтенца, които изпържваме до готовност в силно сгорещено масло. Изваждаме готовите кюфтенца и ги прибираме на топло.

В мазнината от пърженето наливаме бульона и кипваме. Към врящата смес добавяме сметаната, в която сме разбили брашното и варим няколко минути на тих огън.

Връщаме изпържените кюфтенца и варим още 8-10 минути на слаб котлон.

Поднасяме ястието с гарнитура задушени картофи или задушен зелен фасул.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар