Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Шведски кюфтенца със сос

Шведски кюфтенца със сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Шведски кюфтенца със сос1 / 2
21/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 400 г смляно
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • хляб - 1 - 2 филии бял
  • чушки - 1 бр. люта
  • бульон - 125 мл месен
  • сметана - 125 г заквасена
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме говеждата кайма със ситно нарязания лук, който сме изпържили в половината масло. Добавяме наситнения магданоз. Накисваме за 3-4 минути хляба в хладка вода, изстискваме го и го прибавяме към останалите продукти. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и омесваме каймата.

С навлажнени ръце оформяме малки кюфтенца, които изпържваме до готовност в силно сгорещено масло. Изваждаме готовите кюфтенца и ги прибираме на топло.

В мазнината от пърженето наливаме бульона и кипваме. Към врящата смес добавяме сметаната, в която сме разбили брашното и варим няколко минути на тих огън.

Връщаме изпържените кюфтенца и варим още 8-10 минути на слаб котлон.

Поднасяме ястието с гарнитура задушени картофи или задушен зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: