Мусака със зелен фасул

01/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049293
"Днес ще ви изненадаме с тази вкусна мусака, която сме сигурни, че много ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 216
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете зеления фасул. Трябва да остане леко хрупкав. Картофите обелете, нарежете на кубчета и ги бланширайте за 5 минути във вряща вода.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Сгорещете мазнината и запържете до златисто каймата, чесъна и лука. Задушете. Добавете доматите, солта и ригана. Оставете да къкри 10 минути.

Сложете готовия зелен фасул на дъното на тавичка и го разбъркайте с картофите. Овкусете с подправки и отгоре изсипете каймата.

Смесете яйцата, сиренето и зеления лук и изсипете върху каймата.

Печете 40 минути.
подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

snejko82-Снежи Драганова
мнооооооооооооого вкусна мусака :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв