Мусака със зелен фасул

01/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Днес ще ви изненадаме с тази вкусна мусака, която сме сигурни, че много ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 914
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул – 4 ч. ч. замразен
  • картофи - 3 - 4 броя
  • зехтин – 1 сл.
  • кайма – 500 гр.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 1 скилидка счукан
  • сол
  • риган – 1/2 ч. л.
  • доматен сок – 3 ч. ч.
  • яйца – 2 бр.
  • сирене – 1/2 ч. ч.
  • зелен лук – 2 стръка накълцан
  • кашкавал – 1/2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете зеления фасул. Трябва да остане леко хрупкав. Картофите обелете, нарежете на кубчета и ги бланширайте за 5 минути във вряща вода.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Сгорещете мазнината и запържете до златисто каймата, чесъна и лука. Задушете. Добавете доматите, солта и ригана. Оставете да къкри 10 минути.

Сложете готовия зелен фасул на дъното на тавичка и го разбъркайте с картофите. Овкусете с подправки и отгоре изсипете каймата.

Смесете яйцата, сиренето и зеления лук и изсипете върху каймата.

Печете 40 минути.
подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

snejko82 - Снежи Драганов
мнооооооооооооого вкусна мусака :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв