Донъти с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Донъти с ябълки1 / 2
18/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15 бр.
"Америка може да е измислила донътите, но ние сме измислили донътите с ябълки, които са поне два пъти по-вкусни"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр. жълто - червени
  • захар - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • брашно - 150 г
  • бира - плодова
  • яйца - 1 бр. жълтък + 2 бр. белтъци
  • сол
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на каша брашното, 1 с.л. захар, жълтъка, малко сол с плодова бира. Кашата не трябва да е рядка.

Оставете я за 30 минути на топло място. Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и внимателно ги добавете към останалата смес.

Нарежете ябълките на филии с дебелина около 1 см, като почистите семенната част.

Всяка ябълка се потапя хубаво в сместа и се пуска да се пържи на маслена баня от двете страни. Изпържените ябълкови понички се вадят, отцеждат и се поръсват с малко канела и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Соня
Соня
Научете се да пишете. Няма дума донъти, има дума понички.
19.09.2013 10:27