Пикантни крилца

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Пикантни крилца1 / 3
18/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Мачът е по-интересен с весела компания и пикантни крилца!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг или повече, по желание
  • кетчуп - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют + 1 ч.л. сладък
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • чесън - 1 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и подсушавате пилешките крилца. Разбивате в купичка всички останали съставки, като слагате сол и черен пипер на око.

С помощта на четка намазвате отвсякъде крилцата със соса. Оставяте ги в покрит съд за 30-40 минути в хладилника.

След това ги подреждате в подмазнена тава и печете в загряна фурна за 15 минути под фолио, а след това още 15-20 минути без фолио, като ги намазвате пак с маринатата 2 пъти и ги обръщате веднъж.

Поднесете пикантните крилца със сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

s85
s85
леко са лути но са хубави
29.09.2013 15:28
1